HTML

Fotóalbumom

Kattints IDE, hogy megnézhesd az albumom!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Archívum

2011.03.26. 12:07 sb656

#011 Költözni kék...

Kedd van, reggel 6 óra, költözni kellene. Össze kellene raknom fejben, hogyan is legyek túl a dolgon. Mivel kocsival érkeztem, kétszer annyi cuccom van, mint amit egyszerre meg tudok fogni. Ezért kétszer kell fordulnom. Sajnos a koli keleten van, és kb. 2 órányi HVV-útra van Finkenwerder-től. Azt akkor akárhogy is számolom, 8 órányi út plusz ugye a költözéssel velejáró idő. Sehogy sem úszom meg 9-10 óránál rövidebben. Persze az LHT-hoz is menni kellene, ugye nem venné ki magát jól, ha nem mennék be. Hogy is kellene… Mindegy, majd kialakul valahogy.

Miközben jár az agyam, a kezem sem tétlen…pakolni, takarítani kell. Mire összepakolom a cuccomat és belegyömöszölöm a táskákba, már 8 óra van. Na akkor még takarítani kellene. Nincs nagy kosz, de mindenhol van egy kis porcica és mivel a 2 hét alatt egyszer sem takarítottam a lakásban, csak összesepertem 2-szer a cipőmből kihullott port, illik összetakarítani, főleg, hogy a többiek még maradnak. Idő közben megjön a lakótársam. És kérdezi, hogy jön-e a tulajdonos. Persze, hogy jön, mivel átveszi a szobát. Na, akkor jön segíteni, mert elég háklis és nem szeretné, ha motyorékolna. J 10-re ígérte, hogy jön, most van 9. Egy óra bőven elég lesz, hogy tisztaságot varázsoljunk a házban. Közben el kezdtem puhatolózni, hogy ma megy-e dolgozni, és hogy hogyan ér ma rá. Szerencsém van, sikerül megbeszélni vele, hogy elvigyen a koliba (persze néhány sör áráért). Előző nap megnéztem, hogy mennyibe lenne Taxival átköltözni…60 EUR környékén voltak az árak. Közben elkészülünk a lakással, várom a tulajt. Aztán kapok egy SMS-t, hogy késni fog, így ha mennem kell, menjek. Úgyhogy megfogtuk a motyómat és belaktuk a kicsi Ford KA-t.

Kb. másfél óra kell, mire átverekszünk a városon és megérkezünk a kolihoz. A koliigazgatóval megírjuk a papírokat és már mehetünk is szobámba. A szoba még itteni viszonylatokhoz képest is hatalmas. Kb. 18 m2 a szoba és a létminimumhoz szükséges berendezéseket tartalmazza. Apartman feelingje van. Maga a koli régebben valamikor egy katonai laktanya volt, de felújították és a környéken iskolákat emeltek, illetve fejlesztették az infrastruktúrát. Az ˝apartmanban˝ 6 szoba, 2 koedukált fürdőszoba és egy nagyobb konyha van. Elég hülyén van megoldva, hogy a köztes folyosón, ahová a szobák illetve a fürdőszobák ajtói nyílnak nincsen ablakok. Ezért, ha nincsen a konyhán keresztül sűrűn szellőztetve, enyhe dohos szag alakul ki (ez idővel rendeződött). A volt lakótársamnak adok 20 EUR-t a szállításért, mivel 2 óra alatt megvoltam mindennel és tényleg sokat segített. Gyorsan lepakolok és irány a meló. Este, mikor hazaérkeztem kiderült, hogy az ˝apartmanban˝ csak egyedül vagyok pasi…csak csajok vesznek körbe, nem is rossz. J

 
Pénteken jönnek a srácok, szombatra találkozót beszéltünk meg, és akkor egy kicsit körbenézünk a városban.

Szólj hozzá!

Címkék: költözés utazás autó ford németország csajok hamburg koli


A bejegyzés trackback címe:

https://hamburgerbala.blog.hu/api/trackback/id/tr12772867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása